Светосавска академија у Угљевику

Категорија: Новости
Датум објављивања

Дана 24.јануара 2017. год. у Центру за културу филип Вишњић у Угљевику одржана је академија посвећена нашем највећем српском светитељу Св.оцу Сави. Као и до сада академију у част  Св. Саве организовали су: парохија угљевичка, Светосавска омладинска заједница и Центар за културу. У програму су учествовоали: хор и драмска секција Средње школе, куд „Рудар“, рецитатори из основне школе Алекса Шантић, бесједник Немања Симикић и оркестар хармоника из Угљевика.
Присутне посјетиоце академије благословио је и одржао слово о Св. Сави архијерејски намјесник угљевичко-јањски протојереј- ставрофор Драган Пејчић. Сала Центра за културу била је премала да прими све посјетиоце академије којој су поред руководства општине присуствовали и сви свештеници архијерејског намјесништва угљевичко-јањског.
По завршетку академије у галерији Центра за културу чланице Кола срспских сестара из Угљевика приредиле су изложбу ручних радова пос називом „Сачувајмо од заборава“.
Исте вечери Светосавска омладинска заједница обиљежила је и прославила своју крсну славу Св. Саву у сали парохијско-светосавског дома

протојереј ставрофор Мићо Пајкановић

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sunday the 23rd. Affiliate Marketing.